De keuken anno 2022: stijlvol middelpunt van ons huis – Oletti

De keuken anno 2022: stijlvol middelpunt van ons huis

Keuken modern

De keuken anno 2022 vertoont heel wat verschillen met de keukens zoals we die kennen van vroeger. Toen was de keuken een gebruiksruimte die vooral praktisch moest zijn. En omdat we er niets meer deden dan het bereiden van ons eten, deed de inrichting er ook niet zoveel toe. Deze kleine werkruimtes stopte we het liefst weg achter een deur.

Hoe anders is dat nu. In de afgelopen jaren is de keuken een belangrijk onderdeel geworden van ons huis. Hier komen we samen na een dag hard werken en vieren we het leven met familie en vrienden. Hoe ziet de keuken er anno 2022 eigenlijk uit en wat zijn de nieuwste trends? In dit artikel vertellen we je er alles over.

De mooiste keukentrends van dit jaar

De keuken mag ook dit jaar gezien worden. Het liefst laten we deze ruimte versmelten met de rest van onze woonruimte. De leef- of woonkeuken blijft dus trendy. Ook kookeilanden en hoge keukens blijven terrein winnen. Een ruimtelijk effect blijft ook in 2022 belangrijk.

Opvallend aan de keuken van nu is het gebruik van imposante kasten met een zee aan opbergruimte. Deze zijn niet allen praktisch, maar worden ook vaak gebruikt voor het maken van een subtiele afscheiding. Bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer.

De vorige keukentrend kenmerkte zich door het gebruik van donkere en industriële kleuren. Zoals donker antraciet en mat zwart. Deze kleuren blijven de trend. Maar, de keuken anno 2022 is ook voorzien van wat meer warmte. Dit wordt gerealiseerd met houten wanden en aardetinten zoals we die ook terugzien in de top 3 interieurtrends van dit jaar.

Keuken

Moderne woonkeuken met een praktische bijkeuken?

Ja, je leest het goed. De keuken van 2022 heeft ook een bijkeuken. Een aangrenzende ruimte die afsluitbaar is. De bijkeuken biedt plaats aan een extra spoelbak, pannen, keukenapparatuur én de vaatwasser. Zo houdt je in de keuken meer functionele ruimte over.

Bijvoorbeeld voor het werkblad, een geïntegreerde grillplaat of een zitruimte voor vrienden. De aangrenzende ruimte biedt plaats aan items die je wel regelmatig nodig hebt, maar liever niet in het zicht wilt plaatsen omdat ze niet zo goed passen bij de styling van jouw keuken.

We kunnen dus wel stellen dat ook de keuken van 2022 een hoofdrol speelt binnen ons interieur. Logisch, want er gaat geen dag voorbij dat we geen gebruik maken van deze ruimte. Voor een snelle snack of een uitgebreid 3-gangendiner met vrienden.

Bekijk hier onze keuken producten