In de spotlight: DroomHout – Oletti

In de spotlight: DroomHout

Wat DroomHout zo uniek maakt.

DroomHout is een Nederlands bedrijf met een fabriek en showroom in Utrecht. Wat ons zo uniek maakt is dat we behalve een webshop ook een fysieke winkel hebben én ook nog een eigen fabriek. Dat hebben hooguit een paar meubelmakers in Nederland en dat maakt ons zo leuk om bij te shoppen. We kopen bovendien ons eigen hout en maken onze eigen panelen. Allemaal duurzaam en verantwoord in Nederland. Tot toch?

Over DroomHout

DroomHout wordt in 2008 opgericht door Jacques Mentrop die samen met zijn vader de houtwerkplaats overneemt van de Utrechtse Werkbedrijven. Vader Mentrop liet bij deze sociale werkplaats zijn eiken panelen maken maar deze productiefaciliteit dreigde te stoppen. Samen met zoon Jacques wordt de werkplaats overgenomen en wordt met zo'n 20 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hout bewerkt. Over de jaren komen er allerlei professionals en meubelmakers bij maar het sociale karakter blijft behouden. Het team wordt compacter en veel productiever en vandaag de dag maken zo'n 10 jongens en meisjes de mooiste dingen van hout in onze eigen droomfabriek.

Houtfabriek in Utrecht

DroomHout beschikt inmiddels over de meest moderne apparatuur om het productieproces nog verder te stroomlijnen. En nog steeds maken we onze eigen hout panelen die we voor verkoop en meubelproductie gebruiken. Doordat we van de houtinkoop in het begin tot de laatste laklaag aan het einde alles in eigen beheer hebben zijn we meester over de kwaliteit. Dat betekent dat de meubels van Droomhout zich behalve door hun exclusieve ontwerpen ook vooral onderscheiden door hun hoge kwaliteit. En dat in combinatie met de prettige prijsstelling maakt dat je hier bij Oletti echt top producten kan kopen met een optimale prijs-/kwaliteitverhouding.

Eigen exclusieve ontwerpen

Ook het ontwerpproces hebben we helemaal in eigen beheer. Uiteraard laten we ons assisteren door externe ontwerpers en stylisten maar het hart van het design team bestaat uit mensen van DroomHout zelf. Deze mensen waken over de maakbaarheid en de verkoopbaarheid. Dat betekent dat we altijd op zoek zijn naar leuke nieuwe designs en functionaliteiten waar jij in het dagelijkse leven voordeel van hebt. En met regelmaat laten we ons ook inspireren door onze klanten. Omdat we ook maatwerk maken zien we de leukste ontwerpen voorbij komen. En soms redden die het uiteindelijk tot een nieuw standaardproduct van DroomHout

Meubels op maat

Dat resulteert in een hele mooi collectie exclusieve designmeubels van hout. Bij ons koop je houten eettafels, badkamermeubels, keukenfronten en toffe loungebanken. Daarbij is er veel keuze in maatvoering en afwerking van het hout. Maar omdat we zelf onze eigen houtfabriek in Utrecht hebben, kunnen we ook meubels op maat maken. Neem bijvoorbeeld houten eettafels. Als je ideale maat er bij ons niet bij staat dan maken we die gewoon voor je. Of mensen die hun tafel wat lager of hoger willen: het is voor onze houtfabriek geen probleem. Of als je fijne eetkamerstoelen hebt die maken dat je een bepaalde maat tussen de poten nodig hebt om ze aan te kunnen schuiven. Het is bij DroomHout geen probleem. Ja zelfs complete eigen ontwerpen die je 'out of the box' kan bedenken en bij ons kan laten maken. 

Design studio in Utrecht

Naast de houtfabriek in Utrecht ligt onze design studio. Dat is de ruimte waar we onze klanten ontvangen en onder het genot van een goede Utrechtse kop koffie onze designs maken en toelichten. Samen met jou wordt er geschetst en getekend en bedenken we jouw ideale droommeubels. In deze design studio annex showroom kan je tegelijkertijd ook inspiratie opdoen. We hebben ca 300 m2 ruimte om al onze ontwerpen en houtsoorten te laten zien. Maar ook alle afwerkingen en kleuren die je voor je houten designmeubel kan kiezen kan je hier in real live zien. Dat vinden onze klanten super fijn en het maakt het kiezen gemakkelijk. We adviseren je er bovendien graag bij dus kom gerust eens kijken.

Droomhout - meer dan hout alleen

In deze showroom annex design studio zie je behalve onze eigen houten meubels ook de andere meubels die we verkopen. Als je bij ons komt voor een houten eettafel dan bieden we daar ook je lamp, je eetkamerstoelen en zelfs mooie vloerkleden bij aan. Je shopt bij ons dus het hele complete plaatje. Hetzelfde geldt voor onze houten badkamermeubels. We verkopen daarbij ook de kranen, de waskommen, de spiegel, de waste en je sifon. Bij DroomHout kan je dus complete oplossingen kopen voor thuis en op kantoor. Ook grote aantallen zijn geen probleem omdat we met regelmaat ook de zakelijke projectmarkt voor meubels bedienen. 

Focus van DroomHout

Het kwam al even ter sprake maar DroomHout legt zich als specialist in houtbewerking vooral toe op vier focusgebieden:

1) houten eettafels: met zo'n veertig verschillende ontwerpen tafels kan je ons met recht een tafelspecialist noemen. En als je daar bij bedenkt dat als je tafel er niet bij zit we deze tafel op maat voor je maken dan kan je bij ons dus altijd slagen voor je ideale droomtafel;

2) houten badkamermeubels: zojuist hebben we onze collectie badkamermeubels met maar liefst 18 nieuwe modellen uitgebreid. Het mooiste houten meubel voor in je badkamer wordt in Utrecht gemaakt. Wij gebruiken mooi stabiel en goed gedroogd hout wat we afwerken zodat het perfect tegen de vochtige lucht in je badkamer bestand is;

3) houten keukenfronten en aanrechtbladen: dit is een relatief nieuwe specialiteit van DroomHout maar we maken ze alweer jaren. Houten keukenfronten voor nieuwe en bestaande keukens. Dat gaat zo: je shopt bij IKEA of een andere keukenzaak je binnenkasten en kom bij ons voor je houten keukenfronten en/of zelfs je houten aanrechtblad. We ontzorgen je volledig en je kan je keukenfronten er zo kant en klaar in klikken. 

4) loungebanken: dit is misschien wel een beetje een vreemde eend in de bijt maar al weer jaren geleden brak DroomHout door met de zeer succesvolle en stijlvolle Montecastelli serie loungebanken. Deze houten loungebank met royale comfortabele dikke kussens is tot de dag van vandaag een ware designklassieker. Tegenwoordig verkopen we ook exclusieve all weather loungebanken die helemaal van stof zijn van de merken Bubalou en het Zuid-Afrikaanse Vetsak. 

Op deze vier gebieden ligt onze focus. Maar we verkopen natuurlijk ook de mooie spullen en complete collecties van bijvoorbeeld Zuiver, Dutchbone, Tower Living, Mobitec en Frezoli. 

DroomHout en Oletti

Vanaf het eerste begin van Oletti is DroomHout al partner van Oletti. Het enthousiaste Oletti team kwam de mooie meubels van DroomHout al snel op het spoor en was zeer geïnteresseerd om vooral de speciale aanbiedingen van DroomHout wat meer in het zonnetje te zetten. En die hebben we met regelmaat: mooie houten meubels die bijvoorbeeld in 'limited editions' gemaakt worden en voor een fijne scherpe prijs weg mogen. Of modellen die gebruikt zijn voor fotoshoots en voor een zachte prijs naar jou mogen. Oletti bundelt al dit moois en inspireert jou er weer mee. Een prachtige win win samenwerking dus. 

DroomHout - een mooi en eerlijk Nederlands merk

Of het nu voor je huis of je kantoor is. Bij DroomHout vind je de unieke designmeubels die het leven leuker maken. Kom gerust eens kijken bij onze showroom en design studio in Utrecht. Je krijgt er heerlijke chocolade bij je koffie en onze specialisten spreken jouw droommeubel of project graag in detail met je door. Van harte welkom bij DroomHout!

Droomhout is helaas tijdelijk niet verkrijgbaar bij Oletti. Voor meer informatie, bekijk ook: https://www.droomhout.nl