Industrieel interieur - Zo doe je dat! Industrieel design – Oletti

Industrieel interieur - Zo doe je dat!

Modern industrieel interieurontwerp staat ver af van de stoffige, vuile pakhuizen uit het verleden. De ruimtes van vandaag zijn geïnspireerd op de strakke lijnen en eenvoudige vormen van industriële architectuur, terwijl ze een verscheidenheid aan stijlvolle en eclectische elementen bevatten.

De sleutel tot succesvol industrieel interieurontwerp is het creëren van een ruimte die zowel functioneel als stijlvol is. Daartoe maken veel industriële ruimtes gebruik van zichtbare baksteen, leidingwerk en onbewerkte houten balken als ontwerpelementen. Deze elementen geven de ruimte een industrieel gevoel, terwijl ze ook een beetje textuur en visueel belang bieden.

Industrieel design - Tips voor industrieel interieur

Industriële ruimtes zijn qua kleur vrij neutraal. Hierdoor kunnen de verschillende ontwerpelementen echt opvallen. Kleuraccenten kunnen echter worden gebruikt om een ​​beetje visuele interesse en persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

Industrieel design - Tips voor industrieel interieur

Als het gaat om meubels, hebben industriële ruimtes vaak een mix van vintage en moderne stukken. Dit geeft de ruimte een gevoel van geschiedenis en karakter, terwijl de dingen ook fris en eigentijds aanvoelen.

Industrieel design - Tips voor industrieel interieur

Ten slotte zou geen enkele industriële ruimte compleet zijn zonder een paar doordachte accessoires. Dingen zoals vintage borden, zichtbare gloeilampen en metalen sculpturen kunnen echt helpen om de ruimte tot leven te brengen.

Wij willen jou bedanken dat je de gehele blog hebt gelezen! Wij zijn Jerome, Michiel en Max en delen graag onze passie voor interieur met jou. Kijk vooral lekker rond! Heb je vragen? Wij helpen je met liefde bij het uitzoeken van jouw nieuwe interieur.