Modern interieur doe je zo! Een beginnershandleiding - Oletti

Modern interieur: een beginners handleiding

Als je erover denkt om je huis een make-over te geven, of als je helemaal opnieuw begint en een moderne ruimte wilt creëren, dan moet je een paar dingen weten over modern interieurontwerp. In deze beginnershandleiding behandelen we de geschiedenis van modern design, de belangrijkste kenmerken van een moderne ruimte en enkele tips voor het creëren van een modern interieur.

moderne huiskamer

Het eerste dat u moet weten over modern interieurontwerp, is dat het zijn wortels heeft in het begin van de 20e eeuw. Aan het begin van de twintigste eeuw begon een groep Europese ontwerpers te experimenteren met nieuwe manieren om kleur, licht en ruimte te gebruiken in hun stijl. Dit werd bekend als het modernisme en verspreidde zich snel over de hele wereld. Het modernisme heeft nog steeds een diepgaande invloed op de manier waarop we denken over ontwerp.

Bij modernisme ging het erom te breken met de traditionele, sierlijke ontwerpen uit het verleden en iets nieuws, fris en eenvoudigs te creëren. De belangrijkste kenmerken van een moderne ruimte zijn strakke lijnen, minimale decoratie en focus. Moderne ruimtes zijn ook vaak ontworpen om open en luchtig te zijn, met veel natuurlijk licht.

minimalistisch design en strakke lijnen

Als je een moderne ruimte wilt creëren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst moet je een kleurenpalet kiezen dat schoon en fris is. Denk aan neutrale kleuren, zoals wit, zwart en grijs, met een vleugje kleur. Ten tweede wilt u zich concentreren op eenvoud in uw ontwerp. Houd je meubels en decor minimaal en focus op strakke lijnen en geometrische vormen. Ten slotte wilt u ervoor zorgen dat uw ruimte goed verlicht is en dat er veel natuurlijk licht binnenkomt.

Een moderne ruimte creëren hoeft niet moeilijk te zijn. Met een beetje planning en zorgvuldige keuzes kun je een prachtige, moderne ruimte creëren waar je graag thuiskomt.

Psst: wil je meer tips over het creëren van een modern interieur? Lees dan onze blog: 5 Tips voor het creëren van een modern interieur.

Wij willen jou bedanken dat je de gehele blog hebt gelezen! Wij zijn Jerome, Michiel en Max en delen graag onze passie voor interieur met jou. Kijk vooral lekker rond! Heb je vragen? Wij helpen je met liefde bij het uitzoeken van jouw nieuwe interieur.