Wat is de beste eetkamerstoel? – Oletti

Wat is de beste keuze voor een eetkamerstoel?

Welk type eetkamerstoel kan je het beste kiezen? Doorgaans een eetkamerstoel met een zacht zitkussen en met armleuning. Heb je minder ruimte aan de eettafel? Kies dan voor stoelen zonder armleuning. Hieronder lees je waarom.

Tips om mee te beginnen
Als het gaat om het kiezen van de perfecte eetkamerstoel (en eettafel) voor je huis, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral moet je nadenken over de stijl van jouw huis. Wat is de algehele interieurstijl en waar hou jij van? Leun je meer naar traditioneel of modern? En heb je (kleine) kinderen?

Eetkamerstoelen in interieur

Als je eenmaal een algemeen idee hebt van de stijl van je huis, kun je beginnen met het verfijnen van je keuzes. Neem de volgende punten mee in de overweging:

Met of zonder leuning?
Maak je veel gebruik van de stoel? Werk je bijvoorbeeld thuis vanaf de eettafel of houd je ervan om lang te tafelen? Dan is een zacht zitoppervlak en een armleuning erg aan te raden. Dit heeft vooral met een juiste zithouding en het comfort te maken. Heb je een kleine eettafel? Dan kan je beter kiezen voor een set zonder armleuning. Deze stoelen zijn vaak smaller dan eetkamerstoelen met leuning. Hieronder zie je twee voorbeelden van het interieurmerk LABEL51. Het verschil in de breedte van eetkamerstoelen met en zonder leuning is gemiddeld 10 centimeter.

Eetkamerstoel Label51
Eetkamerstoel Label51
Eetkamerstoel Label51
Eetkamerstoel Label51

 

 Welke stijl vind je mooi?

Als je een modern huis hebt, wil je misschien een eetkamerstoel overwegen met strakke lijnen en een eenvoudig ontwerp. Je vindt deze stoelen in verschillende materialen, waaronder stof, Bouclé (teddy stof) en leer. Spreekt hotel chique je aan? Dan passen velvet stoelen in opvallende kleuren zoals blauw, groen en koper goed in je interieur. 

Onderhoud
Het is altijd belangrijk om eetkamerstoelen van stof of fluweel te behandelen met een vuil afstotende spray voor gebruik. Hiervoor kan je terecht bij iedere grotere supermarkt. Kunststof is minder onderhoudsgevoelig. Houd de stoelen verder schoon door ze regelmatig te stofzuigen en te borstelen.

Leuke twist?
Wil je een leuke twist in je interieur? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een eetkamerbank aan een kant te plaatsen. Bijvoorbeeld deze bank die onwijs goed past in een industrieel interieur, met bijpassende eetkamerstoel van LABEL51:

Eetkamerbank Label51 Eetkamerstoel Label51

 

Aan de slag?

Wij kunnen je ongetwijfeld een handje helpen met het vinden van jouw perfecte interieur. Klik hier om een interieur quiz te doen om het aanbod op Oletti te verfijnen!

Wij willen jou bedanken dat je de gehele blog hebt gelezen! Wij zijn Jerome, Michiel en Max en delen graag onze passie voor interieur met jou. Kijk vooral lekker rond! Heb je vragen? Wij helpen je met liefde bij het uitzoeken van jouw nieuwe interieur.