3 Tips om het voorjaar in huis te halen! – Oletti

3 Tips om het voorjaar in huis te halen!

 voorjaar 3

Natuurlijk wil jij de lente in huis halen! Want van de onmiskenbare geuren én kleuren van het voorjaar, wil je ook binnenshuis kunnen genieten. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk als je dacht. Kun je toch wel wat extra inspiratie gebruiken? We hebben de 3 leukste tips alvast voor je op een rij gezet. Daarmee haal je vandaag nog het prille lentezonnetje in huis.

3 tips! Zo breng je het voorjaar in je woonkamer

Het leuke aan ons interieur is de mogelijkheid om het te veranderen. Jouw industriële of Scandinavische woonstijl, verander je moeiteloos naar landelijk of modern. Dat geldt ook voor onze mood. Heb je zin in het voorjaar? Haal de lente dan naar binnen. Ingrijpende verbouwingen zijn daarvoor helemaal niet nodig. Zeker niet met onze 3 voorjaarstips.

1. Sprankelende voorjaarsbloemen op de vaas

De lente neemt de mooiste bloemen in allerlei frisse pastelkleuren met zich mee. Laat jouw winterse droogboeketten dus even voor wat ze zijn. Typische lentebloemen zijn bijvoorbeeld blauwe druifjes, ranonkels en viburnum. De lange sierlijke stelen verantwoorden het voorjaar als geen ander. Creëer een stoere look met 3 of 4 bloemen in een grote vaas. Ook leuk: een verzameling van kleine glazen vaasjes met allerlei vrolijke voorjaarsbloeiers. Plaatst ze op een plekje waar het zonnetje de bloemen streelt. Alleen de geur is al typisch lente!

bloemen

2. Kussens en accessoires in zachte kleuren

Waar we in de winter vooral behoefte hebben aan warme en aardse kleuren, haal je de lente in huis met een explosie aan zachte tinten. Leg eens wat andere kussens op de bank of speel met nieuwe accessoires. Zoals windlichten van glas of schalen van olijfhout. Om de lente in huis te halen, werk je bij voorkeur met kleurtjes als mintgroen, gebroken wit of oudroze. Iets te veel kleur voor je? Crème kleuren doen het ook prima met groentinten.

3. Lekker out of the box met verf of behang

Creatief aan de slag met verf of behang is ook een manier waarmee je de lente naar binnen haalt. Natuurlijk hoef je niet direct de hele woonkamer van een metamorfose te voorzien. Een fris kleurtje op een smalle wand of een paar stroken behang, maken al écht het verschil. Natuurlijk kun je ook dat donkere kastje een nieuwe look geven. Bijvoorbeeld als eyecatcher in de keuken of de living. Trendy lente tinten voor dit voorjaar zijn onder andere saffron. Een prachtige zacht gele kleur die de zon lijkt te omarmen. Ook azuur en denim kleuren zijn hip!

woonkamer lente muur

Iedereen wordt blij van een beetje voorjaar in huis

Ben je enthousiast geworden door de bovenstaande tips? Wacht dan niet langer en haal de ontluikende natuur in huis. De lente is namelijk bij uitstek geschikt voor wat verandering in huis. Dat is niet alleen heel leuk om te doen, maar daar worden we natuurlijk vooral ook heel vrolijk van. Genieten van nog meer wooninspiratie? Volg ons op social media en mis niks!