In de spotlight: Barokspiegel – Oletti

In de spotlight: Barokspiegel

Barokspiegel, jouw spiegelatelier

In Hommerts, een klein plaatsje net onder Sneek is het enige spiegelatelier van Nederland gevestigd. Een klein familiebedrijf wat al bestaat sinds 2009, met aan het roer Erik de Zwart.

Bij binnenkomst word je enorm verrast en ontvang je een romantisch verhaal over de authentieke en ambachtelijke bewerkingen van de Italiaanse spiegel lijsten.De prachtige bewerkingen en tradities voeren je naar luxe spiegels met een verhaal. Met smaak en vakmanschap wordt hier het antiek van de toekomst gecreëerd. 

Barokspiegel - Official trademark since 2021

In dit spiegelatelier zie je de exclusieve spiegels van het merk Barokspiegel. De spiegels die dit merk dragen zijn eigen ontwerpen en daardoor uniek in zijn soort. Een ‘Barokspiegel’ wordt altijd op ambachtelijke wijze geproduceerd.

Proef het ambacht….

De verschillende spiegel stijlen, ontworpen door Barokspiegel, worden in het hart van Noord-Italië gemaakt. De spiegels lopen uiteen van moderne spiegels, gebaseerd op strakke lijnen, kuifspiegels en sierspiegels die traditioneel gekleurd worden maar innovatief gemaakt van hout. Ronde en ovale spiegels van massief hout met een uniek ophangsysteem in de lijst gemaakt. Allemaal stuk voor stuk unieke spiegellijsten. 

Hiermee bouwt Barokspiegel voort op het succes van familiebedrijf DiBiase sinds 1940 en worden alle lijsten op authentieke wijze met respect voor mens dier en milieu voor Barokspiegel gemaakt.

Hoe worden Italiaanse spiegels gemaakt?

Er is een wezenlijk verschil in het maak en kleurproces. Op de traditionele wijze wordt elke spiegel per stuk gemaakt in zijn geheel. Een strakke spiegelrand, een rand met ornamenten, een kuif, alles is handgemaakt. Ook alle vormen spiegels en sierspiegels worden van hout gemaakt.

Als de spiegellijst klaar is wordt de lijst handgekleurd met bladgoud of bladzilver slagmetaal, hierna kunnen er nog verschillende handmatige bewerkingen plaatsvinden zoals patineren, rottenstone, lakken etc. Hierdoor is de verstekrand mooi afgewerkt. Dit is nog uniek!

Italiaanse en Franse charme komen samen

De spiegels van Barokspiegel zijn bovendien levensduurbestendig.
Het spiegelglas uit Frankrijk van het merk “Miralite Pure” heeft standaard een luxe geslepen facetrand is gemaakt conform EN 1036-normen, milieuvriendelijk en +30% gerecycled! Dus helemaal van deze tijd!

Een spiegel met een goed gevoel.

Ben je op zoek naar die spiegel met dat echte ‘wow’-gevoel? 

Een Barokspiegel geeft een Italiaans “Gioia di vivere” (levensvreugde) aan je huis.

Stel je eens voor. Wanneer je door de majestueuze entree binnenkomt zie je een prachtige spiegel voor je. Deze spiegel geeft de sfeer als een chateau dat er al jaren staat, en dat in een nieuwbouwwoning! De spiegel past ook uitstekend in de woonkamer waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie of een goed glas wijn. Het mooie spiegelglas zal zorgen voor een overvloed aan licht in de woning. 

Graag nodigen we je uit om een kijkje te nemen door het assortiment van Barokspiegel. Barokspiegel is helaas tijdelijk niet verkrijgbaar bij Oletti. Bekijk voor hun prachtige spiegels hun eigen website: https://barokspiegel.com/