Inrichten van de thuiswerkplek: hoe doe je dat eigenlijk? – Oletti

Inrichten van de thuiswerkplek: hoe doe je dat eigenlijk?

Thuiswerken Vrouw

Het inrichten van de thuiswerkplek. Hoe doe je dat? Het creëren van een fijn thuiskantoor lijkt niet zoveel om het lijf te hebben. Meer dan een bureau en een laptop heb je immers niet nodig. Of toch wel? Als je ook thuis comfortabel en productief aan de slag wilt, verdiend de inrichting juist wat aandacht. Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw thuiswerkplek?

Tegenwoordig werken we steeds meer vanuit huis. Dat heeft voordelen, mits je ook thuis kunt beschikken over een fijne werkplek. De sleutelwoorden zijn licht, ruimte en rust. Want ook vanuit jouw thuisomgeving wil je productief en comfortabel kunnen werken. Dat betekent niet worden afgeleid door omgevingsgeluiden of andere prikkels. Een eigen werkruimte die rustig en inspirerend is verbeterd jouw concentratie. Je kunt efficiënter en meer doelgericht werken. En tussendoor kun je natuurlijk ook genieten van de leuke inrichting. Win win dus!

3 tips voor de inrichting van jouw privé werkplek thuis

Smaak is persoonlijk. Zeker als het om de inrichting gaat. Toch zijn er een aantal basiselementen waar elke thuiswerkplek aan moet kunnen voldoen. We hebben er alvast 3 voor je op een rij gezet. Daarmee tover je elke ruimte om tot een heerlijk kantoor.

1. Kies een afgesloten ruimte met veel daglicht

Iedereen heeft daglicht nodig. Dat geldt ook voor jouw thuiswerkplek. Een goede inrichting begint dus met het selecteren van een ruimte met voldoende ramen. Bijvoorbeeld de logeerkamer of een zolder met dakkapel. Richt de ruimte zo in dat het bureau vlakbij het raam staat. Voldoende licht betekent ook het plaatsen van functionele verlichting. Plaats een tafellamp op het bureau en zorg voor een plafondlamp met helder licht.

Thuiswerkplek - Zolder

2. Geef de inrichting een persoonlijke en inspirerende touch

Een lege kamer of zolderruimte kan in veel gevallen wel wat sfeer gebruiken. Laat jouw persoonlijke voorkeur dan ook spreken bij het inrichten van de thuiswerkplek. Voorzie de wanden van een leuk kleurtje en werk met inspirerende accessoires. Bijvoorbeeld stimulerende spreuken, vakantiefoto’s of trendy schilderijtjes. Want de wekelijkse planning aan een lege witte muur voorziet je niét altijd van de motivatie die je nodig hebt. Ook luchtzuiverende planten doen het goed op de thuiswerkplek.

Thuiswerken Man

3. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

De lades van jouw bureau bieden voldoende ruimte voor pennen en notitieblokken, maar hoe zit dat eigenlijk met al die ordners en naslagwerken? Opbergruimte is cruciaal bij het inrichten van de thuiswerkplek. Bijvoorbeeld een boekenkast of een ladekast met deurtjes. Opbergruimte zorgt voor een overzichtelijk thuiskantoor. Je werkt efficiënter als je weet waar je spulletjes liggen én het ziet er ook nog eens gezelliger uit.