Top 3 interieurtrends voor 2022 – Oletti

Top 3 interieurtrends voor 2022

Ben jij ook zo benieuwd naar dé interieurtrends van dit jaar? We hebben de 3 hipste alvast voor je op een rij gezet. Daarmee creëer je in een handomdraai een stijlvolle woonkamer, keuken of slaapkamer. Het leuke aan deze tijdloze woontrends is dat ze uitstekend te combineren zijn. Bijvoorbeeld met jouw huidige inrichting of die van volgend jaar.

Dit zijn de 3 leukste woontrends van nu 

Omdat we deze top 3 hebben gevuld met de meest populaire interieurtrends van dit moment, blijven er nog bést een aantal over die ook aandacht verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een interieur met blauwe tinten. Van marineblauw op de muur tot aan woonaccessoires van petrol blue. Ook metallic items in goud of zilver blijven trendy. Zeker in combinatie met een blauwe wand of behang. Lichte houtkleuren zijn helemaal terug van weggeweest. Ze combineren fantastisch met groen. En dat komt goed uit, want ook planten zijn dit jaar een musthave. Benieuwd naar nog meer interieur trends? Dit is onze top 3.

1. Meubels en accessoires van riet en rotan

Rieten stoelen en gevlochten manden van rotan bijten de spits af in deze top 3 met interieur trends. Deze stijl lijkt terug van weggeweest uit de jaren ‘80. En daar zijn we blij mee, want deze natuurlijke materialen maken jouw interieur helemaal af. Kies voor gevlochten plantenmanden, lampen van riet boven de eettafel en comfortabele stoelen. Ook ronde tapijten van gevlochten riet zijn helemaal hot & happening.

2. Warme aardetinten en natuurlijke materialen

Wie is er niet dol op het gebruik van aardetinten in het interieur? Ook dit jaar mag je weer lekker los met al deze warme nuances. Voorbeelden zijn sierstuc in metallic tinten zoals roestbruin en geoxideerd groen. Combineer deze trend met banken van leer en houten woonaccessoires. Zoals schalen van olijfhout of wilgenhout.

3. Eyecatcher in de woonkamer

Natuurlijk wil je dat de inrichting van jouw woonkamer zo vloeiend mogelijk in elkaar verloopt. In deze top 3 interieurtrends voor 2022 voegen we er één opvallend stuk aan toe. Een geweldige blikvanger die direct opvalt zodra je de ruimte inloopt. Bijvoorbeeld op een centrale plaats bovenop het dressoir of aan de lange wand in de huiskamer.

Deze items mogen best een klein beetje over de top zijn. Het geeft jouw interieur nét dat beetje extra. Deze eyecatchers hoeven ook niet helemaal aan te sluiten bij de rest van het interieur. Sterker nog, des te meer ze eruit springen des te groter het wauw effect!